שילוב תמלול בסרט וידאו

שילוב של כתוביות התמלול, ישירות בגוף הסרו לצורך הבנה ברורה יותר המלל בתוך כדי התיעוד החזותי.

דורון בלדינגר מומחה לראיות דיגיטליות והנגשתן בהליך המשפטי.
מעל 20 שנות ניסיון.
עד מומחה בבתי המשפט.
לייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות התקשרו: 054-421-2424, או שלחו הודעת whatsapp נשמח לשמוע מכם.

שילוב של תמלול השיח (טקסט המלל הנשמע בהקלטה), ככתוביות הרצות בסרטון וידאו בסנכרון מלא להצגת הוידאו החזותי, מאפשר לביהמ"ש הבנה טובה יותר של הדברים שנאמרו בהקלטה, ללא הצורך במעקב אחרי מסמכי התמלול אשר מוגשים בנפרד.
כאשר השופט רואה את התמונה, שומע את המלל (שלעיתים אינו ברור דיו) תוך קריאה של מלל זה ככיתוביות בגוף הסרט, אשר מופקות כך שהן מוצגות בסינכרון מלא לקצב אמירת הדברים, ניתן להתרשם מהראיה בצורה מיטבית.

כך לדוגמא, בקטע חקירה של נאשם. (ר. זדורוב בתיק הרצח של תאיר ראדה ז"ל)
ניתן גם להציג את שורות המלל בצורה חזותית טובה יותר ע"י קביעת צביעת כתוביות המלל, כך שהן מוצגות בצבע שונה לגבי כל אחד מהדוברים.

(ראה לעניין זה, זדורוב ב"לבן" והחוקר ב"צהוב").

וכך גם אם מדובר בקטע הקלטת שמע, שאין בו וידאו, אך רוצים להשיג את האפשרות להציג את המלל הכתוב בתוך כדי התנהלות השיחה (ובסינכרון מדוייק לנאמר), מבלי שידרש לחפש את קטע ההקלטה מנפרד מהחיפוש של אותו קטע בתמליל המודפס.

מאמרים נוספים

תחומי מומחיות

דוח צפייה

הכנת דוח צפייה מתבצע בד"כ ע"י מומחה משטרתי ו/או ע"י מומחה פרטי מתחום ראיות הוידאו. מטרת דוח הצפייה, (המבוסס בד"כ על תיעוד מצלמות אבטחה, צילומי עדים לרבות מטלפונים סלולרים, מצלמות רכב, תמונות מז"פ ואח'), לשפוך אור על התנהלות הזירה לצרכי חקירה ומשפט.
דוח הצפייה חייב להיות מקצועי, מדויק ומבוסס על ראיות ברורות וחד-משמעיות.

להמשך קריאה »
יעוץ והדרכה
תחומי מומחיות

יעוץ והדרכה לפתרונות טכנולוגיים

א. יעוץ טכני ופתרונות יצירתיים בהגדרת מערכי צילום והקלטה, מערכות טמ"ס ואבטחה (וידאו וסאונד) הכוללות מצלמות גלויות וסמויות, מקרופוני שטח ומערכות הקלטה.
ב. יעוץ והדרכה בענייני הקלטות סאונד כולל סימולציות תישאול ומשחק תפקידים במהלך שיחה, על מנת למקסם את תוצאות הלקוח הן בשמירה על דיסקרטיות והן בהשגת המידע.

להמשך קריאה »
הזיגזג של ערוץ 10
מאמרים

הזיגזג של ערוץ 10

02/03/2011

רגע לפני שתהפכו את הסלולרי שלכם לטייפ מנהלים, חשוב שתדעו.
השרות 90* יכול להוות אולי אלטרנטיבה למקרה "אין ברירה", אך זה לא פתרון לצורכי הקלטה, שישמש כנשק יום הדין ויעזור לכם בשלב ההוכחות בביהמ"ש.

להמשך קריאה »