כוכבית 90 או טייפ מנהלים?

רגע לפני שתהפכו את הסלולרי שלכם לטייפ מנהלים – חשוב שתדעו:

2/03/2009

ראשית, למען הדיוק וההגינות, אציין שלא יצא לי להשתמש בשרות "כוכבית 90", אך בהחלט יצא לי לייעץ ולפתור בעיות לכאלה שהשתמשו בו.

מאמר זה נכתב לאחר מבזקון אינטרנט שהובא לידיעתי המופיע בקישור הבא:

http://www.mivzakon.co.il/News_Articles/29_12_2008/index2.html

ולהלן דעתי בעניין, השרות יכול להישמע מפתה ונחמד, אך בפועל מעלה שאלות לגבי איכותו וקבילותו.

לא אכנס בדברי לעניין עלויות השרות, אלא רק לעניין יעילותו כתחליף הולם לתיעוד שיחות.

להלן מספר בעיות שעליהן לא יספרו לכם ואותן חשוב שתדעו, לפני שתעשו שימוש גורף בשרות:

א. ההקלטות נשמרות לתקופה מוגבלת ואז נמחקות!!! כפי ששמעתי מלקוחותיי, מדובר על 14 יום בלבד, בתקנון השרות, כפי שבדקתי בעצמי, ביום 27.2.09, מדובר על עד 21 יום.

ב. שמירת ההקלטות, מתבצעת כמו בתא קולי של "בזק" לצורך העניין, ההקלטות לא נשמרות במכשיר שלכם, הן מאוחסנות על שרת מסוים של החברה נותנת השרות ואתם צריכים "למשוך" אותן אליכם. אם יש בעיית תקשורת או אחרת, לא תצליחו למשוך את ההודעות – חשוב לדעת שהחברה מסירה אחריותה בעניין תקלות בהפעלת השרות, לגבי בעיות קליטה וכיסוי באזורים מסוימים ולגבי תלונות בכלל – זה חלק מתנאי ההסכם אותם תאשרו ברגע ההתחברות לשרות.

ג. רצוי לברר נתונים נוספים לגבי אורך זמן ההקלטה, האם קיימת הגבלה בעניין זה המשפיעה ישירות על משך זמן הקלטה. לדעתי, קיימת הגבלה כזו מאחר והקובץ חייב להיות מוגבל בנפח על מנת להעבירו כמיסרון (SMS) בהמשך.

עניין זה יכול להוות בעיה חמורה במצבים של הקלטה ממושכת. שכן, אם חברת הסלולר תפצל את הקובץ למספר קטעים לשם שליחה, אזי אתם צפויים לבעיה בנוגע לקבילות ההקלטה.

ברגע שהקלטה חולקה למקטעים / למספר קבצים, איננה נחשבת יותר כהקלטה רציפה עם כל מה שמשתמע מכך לעניין קבילותה כראייה אותנטית (בעניין זה עלולה לצוץ השאלה לגבי "בישול" הקלטה).

ד. מבחינה טכנית המיקרופון של המכשיר הסלולרי לא בנוי להקלטה סביבתית, המיקרופון במכשיר הטלפון (רגיל או סלולר) מיועד להקלטת הסביבה הקרובה בלבד, היינו כשאתם מדברים בסלולר, רגישות המיקרופון היא כזו שמאפשרת שישמעו אתכם בברור ועם מינימום רעשי רקע, כלומר רעשי הסביבה מונחתים משמעותית. לכן עצם הפרסום לאפשרות השימוש במכשיר הסלולרי לשם הקלטת הסביבה, הוא מוטעה ביסודו ומטעה את הציבור. לכן מי שמתכוון להשתמש במכשיר הסלולר כטייפ מנהלים טועה טעות חמורה.

לסיכום:

השרות 90* יכול אולי להוות אלטרנטיבה למקרה של "אין ברירה", אך לא לשמש כפתרון לצורכי תיעוד והקלטה, שתעמוד במבחן "נשק יום הדין" ותשמש אתכם בשלב ההוכחות על דברים שנאמרו או לא נאמרו.

טייפ מנהלים הוא הפתרון וכמה שיותר מקצועי ואיכותי כך טוב יותר.

מגוון המכשירים הינו רחב ביותר, ישנם איכותיים יותר ואיכותיים פחות וכתוצאה מכך גם טווח המחירים הינו בהתאם.

חשוב לזכור:

חוסר יעילות ו/או קבילות הראיות בתהליך ההוכחה בבית המשפט, נובעים משתי סיבות עיקריות:

  1. איכות הצילום ו/או ההקלטה הינה ירודה ולא ניתן להסתמך עליה בשלב הטעונים.
  2. הראייה אינה עומדת במבחן האמינות ו/או המקוריות (חשודה בעריכה / "בישול").

נכתב ע"י:

בלדינגר דורון, מהנדס ומשפטן, מומחה לראיות מוקלטות, ניתוח וידאו וסאונד לתחום החקירות והמשפט – פלילי ואזרחי.

מאמרים נוספים

קריסתה של מערכת המשפט בישראל
מאמרים

קריסתה של מערכת המשפט בישראל

07/01/2011

למרות המחשבה המוטעית, כאילו בראש הפירמידה של מערכת המשפט בישראל, עומדים שר המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה, התברר לאחרונה באופן מוחשי, שדווקא פרקליטות המדינה היא זו שמנהלת את מערכת המשפט והצדק במדינת ישראל.

להמשך קריאה »
הדם אותו דם, ההבדל הוא באדם.
מאמרים

הדם אותו דם, ההבדל הוא באדם.

האם יתקבל על הדעת, כי מניעים זרים הם אלה שיובילו וישפיעו על פענוח זירת רצח ועל כך שכיווני חקירה ברורים כל כך יזנחו ולא יבדקו כלל וכל זאת רק בכדי להימנע מהאפשרות לגלות בסופו של יום את שהיה ברור כל כך?
מאמר מאת: דורון בלדינגר, ערב פסח תשע"ג

להמשך קריאה »
חשיפה: איך מגיעים במדינת ישראל לאחוז הרשעות של 99.9% ?
מאמרים

חשיפה: איך מגיעים במדינת ישראל לאחוז הרשעות של 99.9% ?

21/12/2009

בבית המשפט המחוזי בנצרת נשמעה ביום ראשון (25.10.09) עדות בעניין התנהלות המשטרה בחקירתו של רומן זדורוב הנאשם ברצח הילדה תאיר ראדה ז"ל.
בדיון העיד, המהנדס דורון בלדינגר, מומחה בניתוח וידאו וסאונד לתחום החקירות והמשפט הפלילי, והסביר בפני הרכב של שלושה שופטים, את ממצאיו, המפורטים כאן.

להמשך קריאה »
בדיקות אותנטיות תמונות וצילומים וחשיפת פעולות עריכה וזיוף בהם
תחומי מומחיות

בדיקות אותנטיות תמונות וצילומים

בעזרת כלים (מדעיים) מתקדמים ביותר, ניתן לגלות זיופים ושינויים, שבוצעו בצילומים ותמונות דיגיטליות ע"י מניפולציות עריכה, או לחלופין להוכיח את אותנטיות התמונות והצילומים ולאתר את המידע המוכיח את מקוריותם.
ע"י חקירה יסודית של אותנטיות התמונות והצילומים, ניתן להגיע אל חקר האמת העובדתית(!) ולשלול או לאשר את קבילותן לשמש כראיות בהליכי חקירה ומשפט.

להמשך קריאה »
זיהוי קול ודובר
תחומי מומחיות

זיהוי קול ודובר

בדיקות להשוואת קולות וזיהוי דוברים בהקלטה, הפכו לאחד הנדבכים החשובים בבדיקת ראיות מוקלטות (שמע), שכן אם בעבר בעלי דין ניסו לתקוף את הראיה המוקלטת שהוגשה כנגדם במישור האותנטיות של קובץ ההקלטה ולהוכיח טענותיהם כי הקובץ עבר התערבות מאוחרת ע"י עריכה ("בישול"), בבואם להתמודד עם הקלטה שלא מצאו בה חשד לפגם, יכול כי יחליטו לבחור בטענה משפטית אחרת ויטענו: "זה לא אני בהקלטה". אך גם עניין זה כאמור ניתן לבחינה והשוואה.

להמשך קריאה »